Ekonomiblogg Evendim

Spara, investera och låna pengar

Nödvändigt med bilförsäkring

En bilförsäkring är nödvändigt om du ska framföra din bil på allmänna vägar. Bilförsäkringar är en särskild typ av försäkring som används till att skydda dig vid stölder, skadegörelse samt olyckor i trafiken.

bilförsäkringDet kan verka som det finns flera hundratals olika försäkringsbolag och lika många olika val av försäkringar när man väl hittat ett bolag. Det kan alltså vara extremt krångligt och tidskrävande att skaffa en bilförsäkring. Framförallt för de som gör det för första gången. För att lyckas med det så finns det ett par tankar och hjälpmedel som man kan ta till så du kan lyckas träffa rätt efter din ekonomi och dina krav på försäkringsskydd.

Det första steget är att granska detaljerna. De grundläggande faktorerna för hur mycket du betalar inkludera din ålder, hur länge du haft körkort, om du har några tidigare trafikföreteelser samt vilken bilmodell du äger. Desto yngre du är desto mer behöver du oftast betala, p.g.a. kort erfarenhet I trafiken.

Om du har en dålig historia i trafiken så kommer din premie troligtvis bli högre jämfört med någon som inte har några förseelser alls. Alltså, desto säkrare och lugnare du är i trafiken, desto mindre kommer du behöva betala. Om du har en brokig historia med flera trafikolyckor i ditt register så kan det var svårt att bli godkänd för ett skapligt pris.

En annan sak som du inte kan glömma när du letar efter en bilförsäkring är att få olika förslag från flera bolag så du kan jämföra dem mellan varandra. Kom ihåg att företag erbjuder hela tiden olika rabatter och erbjudanden, men några av dessa kanske bara varar en kort tid. Med andra ord, du kanske får ett billigare pris nu men det kanske höjs senare efter en viss tid.

Många försäkringsbolag erbjuder tre månader gratis om du skriver på för 1-2 år, men var försiktig med sådana erbjudanden då det kan sluta dyrare. Ett annat alternativ utan tre månader gratis kanske har en betydligt billigare månadskostnad och efter ett antal år slutar mycket billigare

Hitta den rätta bilförsäkringen kan verkligen vara svårt men om du tar din tid och verkligen söker igenom alla olika alternativ och jämför så kommer du spara många tusenlappar. Ingen vill hålla på och byta fram och tillbaka mellan olika bolag och inse att även det bolaget var lika stressfullt och jobbigt. Ta istället tiden att finna det rätta bolaget direkt så du har ett bolag du kan hålla dig för många år framåt. Det lönar sig verkligen!

Nödvändigt med bilförsäkring
Rulla till toppen