Ekonomiblogg Evendim

Spara, investera och låna pengar

Minska din kostnad för träning

TräningAtt träna på gym är ofta ganska dyrt. Dyrare blir det om man ofta slarvar med träningen och betalar för gymkort utan att utnyttja det fullt ut. Vad som är fullt ut är ju svårt att säga. Man skulle kunna säga att ett maximalt utnyttjande är att träna jämt när gymmet är öppet, men en rimligare uppskattning är 2-4 gånger per vecka. Om du håller dig till det och inte går långa perioder utan att träna får du ganska bra valuta för dina träningspengar. Det finns dock billiga sätt att hålla sig i form.

Att träna och hålla sig i form är bra för att slippa sjukdomar längre fram i livet. Men det kan också vara kostsamt att hålla sig i form. Förutom att det är dyrt med gymkort och träningsredskap känner många ett krav att ha moderiktiga träningskläder från exklusiva klädföretag. Dina träningskläder kommer knappast göra att du lyckas bättre med din träning, så låt inte de ha nång högre prioritet. Satsa istället på så bra träning som möjligt, till så låg kostnad som möjligt. Mycket träning för lite pengar är det som gäller.

Vardagsträning

När man städar i hemmet gör man av med mer kalorier än man tror. Ätt gå en ordentlig städrunda i hemmet är bra träning för kroppen och bränner en hel del kalorier. Dessutom kan man med fördel ta trapporna upp till lägenheten istället för att åka hiss. Ser du det som träning är det positivt att bo högt upp i huset. Att gå, cykla eller springa till jobbet är också billig träning som dessutom besparar dig utgifter för bensin eller kollektivtrafik.

Gym inom bostadsrättsföreningen

Om du bor i bostadsrätt så kan det vara så att din bostadsrättsförening har ett gym som är gratis för de boende att nyttja. Genom att träna där kan du spara in hela kostnden för gymkort. Det kanske inte är lika välutrustat som det flashiga gymmet i stan, men så länge det finns några motionscyklar och vikter kan man få en allsidig träning helt gratis. Om det finns ett gym inom din bostadsrättsförening som håller någolunda klass så är det bara onödigt att betala för att gå på ett allmänt gym. Tänk också på att resan till och från gymmet kostar pengar och tid, något du sparar in på om du tränar nära hemmet.

Löpträning

Att springa är en billig träningsform. Lite kostade det då du måste köpa löparskor och träningskläder. När de kostnaderna väl är avklarade är din träning helt gratis så länge du springer utomhus. Om du springer på löpband på gymmet måste du ha ett gymkort som kostar pengar, så att löpträna utomhus är helt klart att föredra om du vill spara pengar.

Träningscykla

Om du ska träningscykla på lite mer professionell nivå behöver du en bra cykel. Dessa kan kosta en hel del pengar om du vill ha en riktigt bra cykel. För att spara pengar kan det vara bra att se över beagnatmarknaden. Där kan man hitta riktigt bra tävlingscyklar till ett betydligt lägre pris än helt nya.

Minska din kostnad för träning
Rulla till toppen