Mina fyra dyraste köp

Jag kommer förmodligen inte att uppdatera bloggen under fredagar och lördagar, då jag försöker ta en paus från såväl datorn som det eviga sparandet och njuter av mina helger istället.

Söndagar är dock en sån dag jag trivs på, man kan ta det lugnt och kika på en film eller äta god mat. Det är en perfekt dag att tänka över veckan som gått, kanske vad man spenderat pengar på men även vad man kan förbättra till nästa vecka.

I detta inlägg tänkte jag ta upp de fem absolut dyraste tillfällena i mitt liv, sånna dagar när det verkligen, som man säger, svider i plånboken.

Bil

AudiPrecis som beskrivet här till höger så är ett av mina intressen bilar. Det ter sig därför ganska rimligt att jag vill ha en bra bil, väl utrustad, bra motor och speciellt snygg.

Ni kanske kan förstå att dessa kriterier inte går att få om man inte lägger ut en större summa pengar. Sagt och gjort köpte jag mig en blå Audi av relativt ny modell för c:a 2 år sedan.

Bilar är aldrig en bra investering, de sjunker i pris, går ofta sönder och är dyra att underhålla. Jag prioriterar dock att kunna ta mig fram enkelt och gärna “elegant” före att åka kollektivt eller cykla. Men visst, finns inget underbarare än en promenad in till stan på sommaren.

Direktkostnad: – 70 000 kr
Underhåll & tillbehör: -30 000 kr

Lägenhet

LägenhetSom ett naturligt steg att börja sitt egna liv utan att ha sina föräldrar ett sovrum bort och utan att inte kunna jobba mitt i natten med hög volym på högtalarna, så flyttade jag hemifrån i slutet av förra året.

Även här hade jag lite krav på vad jag ansåg vara en perfekt lägenhet. Mina krav var en relativt central 2a med rimlig (gärna billig) månadsavgift. Efter fyra månaders långt letande och massor av visningar så hittade jag min drömlägenhet.

Direktkostnad: -100 000 kr
Lån: -250 000 kr
Underhåll & rust: -50 000 kr

Turkietsemester

SolsemesterÄven om vi tyckte att vi var smarta som tog en sista minuten resa på ett rätt medelmåttigt hotell i Turkiet, så fanns det många kostnader med resan så som mat, utflykter, färdmedel m.m. Att jag dessutom bjöd en kompis för att denne skulle kunna följa med gjorde inte budgeten gladare.

Grymt roligt hade vi i alla fall och en semester behöver man verkligen för att orka med jobbet hemma.

Direktkostnad: -8000 kr
Övriga kostnader: -6000 kr

Aktiebolag

Efter två år av enskild firma så känns det som ett naturligt steg att bilda ett aktiebolag och satsa 100% på firman. Förutom revisor och en bokföringsbyrå så tillkommer en uppstartskostnad på 50 000 skattade kronor. Jag köper ett s.k lagerbolag och får dessutom betala en kostnad till Svenska Standardbolag för att slippa registrera allting på nytt genom bolagsverket.

Det återstår att se hur det går med bolaget men än så länge känns det som ett bra beslut som kommer ge dessa 50 000 kronorna tillbaks flera gånger om.

Direktkostnad: 50 000 kr

Vilket är ditt absolut dyraste köp? Kommentera gärna!

Mina fyra dyraste köp
Rulla till toppen