Lite allmänt om olika försäkringar

Kanske känns det ibland som att en försäkring är ett slöseri med pengar? När det inte händer något är det bara en utgift som du inte får någon nytta av, men när olyckan är framme är du glad att du har betalat din försäkringspremie. Insplanet är ett försäkringsbolag med försäkringar för allt möjligt, kolla in dem.

En del försäkringar är du tvungen att ha. Om du äger en bil är du till exempel tvungen att ha en trafikförsäkring. För att få ett större skydd när du äger en mer dyrbar bil finns det även hel- och halvförsäkring. Vilken typ av bilförsäkring du väljer beror både på din ekonomiska situation och på marknadsvärdet på din bil.

En försäkring är en slags trygghet ifall något händer. Det fungerar på samma sätt som när du varje månad lägger undan pengar i en buffert ifall något skulle hända. När du betalar din försäkringspremie är det som att lägga undan pengar som kan ersätta dig ifall du skulle vara med om en olycka eller drabbas av någon skada på din egendom, stöld och så vidare.

Ett exempel på en försäkring som till en låg kostnad ger dig ett bra skydd är en hemförsäkring.  Den brukar täcka mycket och ger dig också en reseförsäkring samt annat såsom en överfallsförsäkring.

Lite allmänt om olika försäkringar
Rulla till toppen