Ekonomiblogg Evendim

Spara, investera och låna pengar

Låna pengar till hus

Låna till husLivet var lätt när man var barn. Man hade inga bekymmer i hela världen. Kanske upplevde man att tonårslivet så småningom blev lite tuffare. Kraven blev högre och pressen på att prestera ökade. Till slut nådde man vuxenlivet och nu finns det ingen återvändo. Nu är kraven som störst. Inte nog med att man förväntas skaffa en utbildning som ska leda till ett välbetalt jobb – man förväntas även skaffa familj och allt vad det innebär.

Inte sällan börjar man som sambopar i en lägenhet eller som särbor i två olika. Hur som helst så brukar det bli naturligt att kolla efter något större boende när man får bekräftat att barn är på väg. Varför inte ett hus? Problemet är dock att ett hus kostar pengar. Dock behöver det inte nödvändigtvis vara ett olösligt problem då det ju finns en möjlighet att låna pengar till hus.

Om man har för avsikt att låna pengar till ett hus så rekommenderas att planera ett långsiktigt sparande. För det krävs en kontantinsats när man ska låna större summor pengar. Om du exempelvis ska låna två miljoner kronor och kontantinsatsen är 10 % av det totala priset så behövs alltså 200 000 kr i besparingar. Det går också att ta ett blancolån för att täcka kontantinsatsen. Läs mer om blancolån på http://www.lanapengarsnabbt.net

Om man exempelvis har en bostadsrätt sedan och säljer den och gör tillräcklig vinst så kan det för många innebära att de inte behöver tänka på kontantinsaten inför det kommande husköpet. För alla lån gäller att det blir lättare att beviljas om man har en medlåntagare. Man kan exempelvis dela på kontantinsatsen och om någon skulle stå utan jobb men den andra har en fast anställning så kan lån beviljas ändå. Det är oftast ett grundkrav att man har en fast anställning och kan uppvisa en regelbunden inkomst för att beviljas lån. Låneansökaren får inte ha några betalningsanmärkningar.

Låna pengar till hus
Rulla till toppen